Behandling af skuldersmerter i Aalborg

  Døjer du med skuldersmerter, så er du ikke alene. Mange vil på et eller andet tidspunkt prøve at få smerter fra skulderen. At netop skulderen kan giver smerter er egentlig ikke så underligt da det er et af kroppens mest bevægelig led og den bliver ofte for store belastninger i løbet af en normal hverdag, da det jo er de færreste aktiviteter hvor vi ikke skal bruge armene i en eller anden grad. Netop fordi vi bruger skulderen i de fleste aktiviteter kan man også opleve skuldersmerter ved alt fra at bruge en computermus eller andre former for arbejde. De samme gælder idrætsgrene hvor man laver mange gentagne bevægelser til mere akutte problemstillinger som f.eks. ved et fald, hvor man tager af armen eller en idrætsskade. Så kort sagt, kan man få smerter fra skulderen ved rigtige mange ting. Netop fordi man bruger armene til rigtig mange forskellige aktiviteter er det ikke unormalt at man oplever at man over tid også får ondt i flere forskellige aktiviteter hvis man ikke bliver smerterne kvit.

   Hvad skyldes smerter i skulderen?

   Som nævnt ovenfor kan der være mange udløsende årsager til at man får ondt i skulderen. Nogle af de hyppigste kan være gener der komme over tid, som f.eks. overbelastning grundet uhensigtsmæssige arbejdsstillinger med ensidige gentagne bevægelser. Det samme gælder idræt hvor armene ofte skal over skulderhøjde som f.eks. ved svømning, tennis eller badminton. Får man skuldersmerter ved denne type af aktiviteter vil der ofte være tale om en irritationstilstand af nogle af senerne eller slimsække i skulderen. De helt klassiske symptomer på dette vil være smerter der kommer når armen bruges i bevægelser der belaster den pågældende irriterede sene. Dette kan måske være når man skal løfte armen over skulderhøjde at man mærker smerterne mens smerterne er milde eller måske helt væk når armen holdes i ro. Tidligere troede man at smerterne var værst fra omkring skulderhøjde og op fordi der her ville være mindre plads til senerne i selve skulderen. Nyere studier viser dog at dette formentlig ikke er tilfældet.

   Er der tale om mere akutte skulderskader, som giver smerter kan man ofte sammenlige problemstillingen med det at vrikke om på en ankel. Der er et umiddelbart traume der giver lokal smerte og hævelse der varer i nogen tid før det stille og roligt aftager.

   En anden, men ofte overset årsag er nakkesmerter. Skuldersmerter kan opstå som en følgevirkning til nakkesmerter ligesom mange med skuldersmerter kan opleve også at få ondt fra nakken. Dette skyldes at mange af skulderens muskler er direkte forbundet med nakken og et problem det ene sted kan derfor ”forplante” sig til det andet sted.

   Hvordan skal du behandle dine skuldersmerter

   For rigtig mange typer af skuldersmerter behøver men egentlig ikke foretage sig ret meget. Ofte kan det være nok at tage en kort pause fra det der gav smerterne, f.eks. sport og så starte roligt op igen, når smerterne er forsvundet. Er det når man er på arbejde, at man mærker generne kan man prøve forskellige arbejdsstillinger for at se om det kan lindre, men syntes man det er svært kan det være en god ide at konsultere en fysioterapeut. Er der tale om en akut skader giver store smerter, kan man i samråd med lægen evt. tage smertestillende til at dæmpe smerterne til de igen er nede på et tåleligt niveau. Man vil altid anbefale at man holder sig så aktiv som smerterne tillader, da det faktisk kan være med til at vedligeholde generne hvis man slet ikke bruger skulderen. Aftager smerterne ikke som forventet over tid eller bliver de ved med at kommer igen, bør man tage kontakt til en sundhedsperson. I kan så i fællesskab finde frem til hvordan du kommer af med dine gener.

   PhD uddannet fysioterapeuter til behandling af skuldersmerter

   Hos Apex Fysio bliver du mødt af specialiserede fysioterapeuter, som vil foretage en grundig undersøgelse, ikke bare af skulderen, men andre relevante områder, som f.eks nakken der i nogle tilfælde også kan bidrage til generne. Når lige netop din problemstilling er identificeret vil du i samråd med fysioterapeuten få lagt en plan for hvordan du hurtigst muligt kommer af med dine gener. Der vil være specifik fokus en grundig information om din problemstilling, hvad du selv kan gøre samt instruktion i relevante øvelser for dig. Ikke to personer er ens, hvorfor alt bliver skræddersyet til dit problem. Kort sagt, har du ondt i skulderen er du i de bedste hænder ved Apex Fysio.