Kontakt os nu

Har du brug for en fysioterapeut?
Ring nu 51 95 15 15 eller udfyld formularen!

Har du ondt i ryggen?

 

Lændesmerter er noget de fleste kender til og faktisk lider op mod 900.000 danskere årligt af netop dette, hvilket også er årsagen til at næsten en 1/5 del af alle sygedage skyldes rygsmerter.

 

Derfor kan man næsten sige at man er unormal hvis man går i gennem livet uden at opleve rygsmerter. Rygsmerter kan opstå akut som f.eks. et ”hold” i ryggen efter havearbejde med en uhensigtsmæssig arbejdsstilling, eller den kan komme snigende over tid.

Vedvarende rygsmerter

 

Som navnet indikerer så har smerterne nu varet længe. Dette er dog ikke ensbetydende med at smerterne ikke kan reduceres eller fjernes. For at dette kan ske er det vigtigt at danne sig et overblik over alle de faktorer som muligvis bidrager til symptomerne.

 

Ikke to personer med rygsmerter er ens og derfor er det vigtigt at finde frem til hvorfor netop du har ondt. Dette kan være vanskeligt og kræver en grundig undersøgelse af en person med specialistkompetencer inden for området.

 

Hvad skal jeg gøre når jeg får ondt i ryggen?

 

Her er det nok vigtigst ikke at slå kold vand i blodet, da smerterne sandsynligvis vil gå over af sig selv inden for kort tid. For langt de fleste, vil smerterne fortage sig gradvist over 5-7 dage efter de er opstået, men i denne periode kan man overveje at tage smertestillende (tal med din læge omkring dette) til at dulme smerterne.

 

Det hjælper også, hvis man holder sig så aktiv som muligt, hvilket også kan være med til at man kommer sig hurtigere. Aftager smerterne ikke som forventet, eller tager de til i styrke, bør man få en undersøgelse hos en fagperson.