Faglig opdatering til fysioterapeuter om ryg- og nakkesmerter

    Danske fysioterapeuters fagkongres 2018

    En spændende uge med opdatering på den nyeste viden inden for fysioterapi, smerte og behandling er ved at være slut. Fra torsdag morgen og frem til lørdag eftermiddag har Thorvaldur og Steffan være på Danske fysioterapeuters fagkongres i Odense. På kongressen var der mange gode oplæg, symposier og workshops fra førende nationale og internationale forskere omhandlende alt fra forståelsen af mekanismerne bag smerter til specifikke behandlings tilgange. Under kongressen havde både Thorvaldur og Steffan oplæg sammen med flere forskere, bl.a. Dr. Kieran O´Sullivan fra Irland og Professor Anneli Peolsson fra Sverige, under overskriften ”Rygsmerter – Myter, fakta og behandlings strategier”. Symposiet var målrettet fysioterapeuter med målet om at give en opdatering i den nyeste viden på området. Efter oplæggene var der en spændende debat hvor de tilstedeværende havde mulighed for at stille spørgsmål til oplægsholderne.

    The Sporting Spine

    Om søndagen havde Apex Fysio i samarbejde med Spine & Mind og Dansk Selskab for Sportsfysioterapi arrangeret en klinisk workshop ”The Sporting Spine” med Dr. Kieran O´Sullivan. Tredive fysioterapeuter havde valgt at bruge dagen på at blive opdateret på den nyeste viden på rygsmerter hos atleter. Dr. Kieran O´Sullivan underviste bl.a. i forståelse af årsagerne til hvorfor nogen får vedvarende smerter efter den første episode samt hvordan man kan behandle det. En interessant pointe, som blev bragt op på dagen var, at det offentlige sundhedssystemet desværre ikke altid gør det nemt at vælge den bedste behandling. Et godt eksempel er at det er gratis at få en MR scanning for rygsmerter eller en operation for knæsmerter mens man skal betale for komme til en fysioterapi, selv om de fleste vil være enige i, at det burde være første valg.