Apex Fysio fortæller om skader ifm. træning på radiokanalen P1

    Hvis i har hørt P1 på radioen i dag, er der en god sandsynlighed for at i har hørt fysioterapeut Steffan Wittrup Christensen fra Apex Fysio. Steffan blev interviewet til programmet ’Recept’, der i dagen program havde fokus på de skader som mange oplever i forbindelse med træning som f.eks. løb og Cross-fit. I programmet blev flere lokale forskere interviewet omkring træning og skader. I programmet, som du kan høre her, fortalte René Korsgaard Brund fra Aalborg Universitet omkring det man ved om løbeskader. René kunne blandt andet afkræfte nogle af de myter der er omkring løb, som f.eks. at løbestilsanalyser og dyre løbesko er nødvendigt, hvis man vil undgå skader. I programmet kunne man ligeledes høre Mathias Kristiansen fra Aalborg Universitet fortæller omkring skader indenfor skellige sportsgrene, som bl.a. Cross-fit. Flere gange undervejs i programmet blev Steffan spurgt ind til de typiske skader vi ser på klinikken, samt hvad man selv kan gøre hvis man har fået en skade. Vi kan varmt anbefale at man lytter til programmet, hvor ny viden omkring træning og skader blev fremlagt sammen med en masse god råd om hvad man kan gøre for at undgå skader samt hvordan du skal forholde dig hvis du allerede er blevet skadet. I forbindelse med programmet er der også lavet en lille artikel til DR Viden´s hjemmeside, som du kan læse her.