Vidste du at hovedpine ikke bare er hovedpine?

  Der kan være mange årsager til hovedpine. En ofte overset type af hovedpine er den, som kan forårsages af den medicin man tager for hovedpine…….skørt? Ja, men ikke desto mindre er der mange der lider af netop denne type hovedpine. Dansk Hovedpinecenter på Rigshospitalet estimere på deres hjemmeside, at op mod 100.000 personer i Danmark døjer med hovedpine på grund af den medicin de tager. Grundet det store omfang lancere Dansk Hovedpinecenter en kampagne sammen med Danmarks apotekerforening med henblik på at få danskere til at tænke mere over forbruget af smertestillende medicin.

  Fakta om hovedpine der kommer af medicinoverforbrug (fra Rigshospitalets hjemmeside):

  • Medicinoverforbrugshovedpine er en kronisk hovedpine, der opstår, når man tager for meget smertestillende medicin gennem en længere periode
  • Overforbruget fører til, at den smertestillende medicin virker dårligere end før eller slet ikke har nogen effekt på ens hovedpine. Samtidig vil overforbruget fremkalde kraftigere eller hyppigere hovedpine end førhen
  • Den bedste måde at komme ud af et medicinoverforbrug er at stoppe brat med den smertestillende medicin i to måneder. Efter de to måneder kan hovedpinesmerter igen lindres med de anbefalede doser af smertestillende medicin
  • Hovedpine, der skyldes medicinoverforbrug, ses mest i 30-50-årsalderen, men kan udvikles i alle aldre, også hos børn

  Lider du af denne type hovedpine og vil du vide mere bør du kontakte egen læge. Døjer du med andre typer af hovedpine kan du læse mere her og finde ud af om en fysioterapeut kan hjælpe dig af med hovedpinen.

  Smerte, hovedpine